به گزارش همشهری آنلاین، تارنمای خبری پولیتیکو روز چهارشنبه به وقت محلی برابر با چهارم اکتبر ۲۰۲۳ و ۱۲ مهرماه جاری با اعلام این مطلب به نقل از این مقام نظامی آمریکایی نوشت: این اقدام در شرایطی صورت میگیرد که اختلافات داخلی کنگره کمکها به اوکراین را تهدید می کند. این انتقال با هدف کمک به نیروهای اوکراینی انجام می شود تا بتوانند قبل از شروع زمستان از خطوط دفاعی روسیه عبور کنند.
بر اساس این گزارش، این در حالی است که بودجه آمریکا برای اوکراین قربانی درگیریهای سیاسی در مجلس نمایندگان شده است به گونه ای که گروهی از اعضای جمهوریخواه تندرو، مخالف هرگونه کمک اضافی به جنگ اوکراین هستند.
این مقام وزارت دفاع آمریکا که نام او بیان نشده است، گفت که فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا قرار است انتقال این تسلیحات را اواخر روز چهارشنبه اعلام کند.
پیش از این نیز، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» گزارش داد ه بود که دولت آمریکا در نظر دارد سلاح و مهماتی را که مدعی است پیش از این در راستای مقابله با حمایتهای ایران از انصارالله (حوثی ها) یمن توقیف کرده بود در اختیار اوکراین قرار دهد.
آمریکا و متحدانش از ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ مدعی هستند تاکنون سه محموله سلاح را که به گفته آنها از ایران راهی یمن بود در خلیج عمان توقیف کنند.
به نوشته وال استریت ژورنال، مقامات غربی آن زمان، دلیل تصمیم احتمالی و «غیرمعمول» آمریکا را برای ارسال این سلاحها به اوکراین را تکاپوی واشنگتن و متحدانش برای تامین سلاحهای مورد نیاز اوکراین در آستانه اولین سالگرد تهاجم نظامی روسیه به این کشور عنوان کرده بودند.
اما مقامات دولت بایدن اکنون به دلیل حذف بودجه اوکراین در لایحه موقت تصویب شده، این تصمیم را گرفته اند. مجلس نمایندگان آمریکا به ریاست کوین مک کارتی (پیش از برکناری) برای جلوگیری از تعطیل موقت دولت فدرال یک لایحه موقت را تصویب کرد که در آن بودجه کمک به اوکراین حذف شده است.
دولت بایدن پس از آنکه کوین مک کارتی رئیس وقت مجلس نمایندگان اعلام کرد که یک لایحه موقت برای جلوگیری از تعطیلی دولت تا ۱۷ نوامبر (۲۶ آبان) ۲۰۲۳ ارائه می دهد؛ غافلگیر شد. این لایحه اگرچه جلوی تعطیلی دولت فدرال را گرفت اما کمک به اوکراین را شامل نمیشود و نبود آن ضربه ای برای دولت بایدن و ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین است که او را وادار به رایزنی با متحدان آمریکا کرده است.
این در حالی است که زلنسکی در دیدار اخیر خود با بایدن و قانونگذاران بار دیگر برای دفاع از اوکراین در برابر روسیه، بودجه بیشتری را درخواست کرده است.
دستیاران بایدن سعی دارند نبود بودجه برای اوکراین را کم اهمیت جلوه دهند ولی جمهوریخواهان تندرو و طرفداران ترامپ به دلیل توافق مککارتی با دولت بایدن برای افزایش سقف بدهی و تصویب بودجه کوتاهمدت از عملکرد او راضی نبودند و سرانجام او را روز ۱۱ مهرماه جاری برابر با سوم اکتبر از ریاست مجلس نمایندگان برکنار کردند.
کوین مک کارتی نخستین رئیس مجلس نمایندگان در تاریخ آمریکا است که از سوی همکارانش و با طرح هم حزبی هایش عزل می شود. او با طرح ارائه شده از سوی یکی از هم حزبی هایش به این سرنوشت سیاسی دچار شد.
مک کارتی ۵۸ ساله در اقدامی بیسابقه در تاریخ آمریکا با ۲۱۶ رای مثبت در برابر ۲۱۰ رای منفی نمایندگان از ریاست مجلس نمایندگان برکنار شد.
نظر شما